Sos asiatic a la Panacris

Postat de panacris in Sosuri
7 Dec 2014 | 4506 vizualizari
Sos asiatic a la Panacris

Zilele, astea am tot mâncat asiatic, gătit în casă bineînțeles;) TataZmeu a fost Chef de Chef;) Cu legumele pentru wok, de la ”DomnPoștaș” alias LIDl, am fost de acord;), dar cu sos-ul de ardei, ananas si curry :( a mers prima oară! ;) dar după ce am citit ce ingrediente, stau la baza lui, mi-am pus ”rotițele” la treabă ;) Și pe bune că a ieșit o treabă tare bună ;) Pare elaborios, dar pe bune că e chiar simplu și tare gustos ;) Totodată am testat și blender-ul Phillips,;) Cum spunea Sylvia, s-a lipit de oală :D ;) Mulțumesc Phillips și Bucătăraș.ro ;)

Ingrediente

  • Ardei roșu-galben 1 bucată,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ananas bucăți 3-4 linguri,
  • Morcov 1 bucată,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Stafide 1 lingură,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Oțet din prune 2 linguri,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Boia de ardei 1 lingură,
  • Praf de curry 2-3 linguri,
  • Amidon din porumb 3 linguri,
  • Smântână 2 linguri.

Mod de preparare

Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit, cca 15 minute. Apoi se adaugă usturoiul, stafidele și se aezonează de sare, oțet, boia și mix de curry, lăsându-se la fiert cca 15 minute la foc mic, până se îmbină gusturile. Amidonul se diluează în apă și se adaugă la final, împreună cu smântâna, în amestecul de legume, lăsându-se la gătit cca 2 minute.

Apoi se blendează pentru a se obține un sos fin ;) și se servește împreună cu legume stil asiatic si orez ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos asiatic a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Postat de panacris

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...

Citeste continuarea

Sos de rosii cu ardei (pentru paste, pizza, friptura)

Postat de privatelaura

Sos de rosii cu ardei (pentru paste, pizza, friptura)

Roșiile se spală foarte bine, se îndepărtează coaja, în cazul roșiilor mele totul a decurs foarte ușor, fiind extrem de cărnoase și de coapte. Se pasează fie cu un blender,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2014, 21:31
la 07.12.2014, 21:43
la 07.12.2014, 21:44
la 07.12.2014, 21:52
Cred și eu că a fost bun sosul!
la 07.12.2014, 22:00
un deliciuuuuuuuuuuuuu

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking