Sos caramel

Postat de diaconta in Dulciuri
8 Oct 2011 | 5087 vizualizari
Sos caramel

Aveam în plan nişte idei de desert,aşa că am început prin a făptui un sos caramel.Am găsit o retetă foarte bună pe E-retete,am fost mulţumită de rezultat,doar că l-aş fi preferat mai închis la culoare şi mai puţin dulce….Uooofff cine să vrea un sos caramel care e dulce prin definiţie,să nu fie prea dulce?Eu,bineînţeles.

Ingrediente

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca nebatuta
  • Un varf de cutit sare
  • O lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Cântarim,masuram toate ingredientele si le punem la îndemana.Toata operatiunea dureaza cateva minute,deci nu veti avea timp sa faceti asta mai târziu.

Într-o cratita topiti untul.Apoi adaugati zaharul si amestecati bine ca sa fie absorbit de untul topit.

Amestecati continuu pana cand amestecul începe sa fiarba si vor aparea bule la suprafata.Va dura circa 3 minute.Zaharul nu va fi complet topit dar adaugam frisca,toata o data.Amestecam repede cu un tel.Lasam focul mai mare pâna când sosul începe sa fiarba.Se va face o spuma deasupra.E momentul sa micsoram fosul si mai lasam sa fiarba 4 minute.Sosul se va îngrosa în acest timp.Nu e nevoie sa se îngroase foarte tare deoarece procesul va continua în timp ce sosul se raceste.

Luam vasul de pe foc ,adaugam sarea si esenta de vanilie,si transferam sosul intr-un alt vas rece.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.

Cand va fi rece va capata consistenta caramelului.Pastram la frigider într-un borcanel închis.

 

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (115)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Postat de Bucataras

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată: Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.   Pregătirea Sosului de Caramel...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 08.10.2011, 21:58
Dia da borcanul ala cu totul incoa Te rog,te rog,te rog
la 08.10.2011, 21:59
Sper ca nu ti-a luat mult sa aduni de pe acolo,ce ti-a curs pe langa
la 08.10.2011, 21:59
Cris da' ce rapida ai fost
nu vrei sa astepti sa-ti dau cu desertul la care l-am pus?
la 08.10.2011, 22:00
Dia nu astept ca imediat sunt celelalte fete prezente
la 08.10.2011, 22:00
se mai intampla si accidente a curs valuri valuri si tot asa si pofta

Vezi toate comentariile (115)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking