Sos cocktail făcut în casă

Postat de elucubratiiculinare in Sosuri
2 Feb 2014 | 14549 vizualizari
Sos cocktail făcut în casă

Odată ce-l veți face în casă nu o să mai cumpărați niciodată gata făcut ;) Servim în special cu creveți sau fructe de mare. Mie una îmi place atât de mult că aș putea să-l mănânc cu orice :))

Ingrediente

  • maioneză dintr-un gălbenuș
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 50 ml sos de roșii sau Ketchup
  • 2 linguri cremă de hrean
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1/4 linguriță sos Tabasco

Mod de preparare

Pregătim maioneza.  Amestecăm gălbenușul cu muștarul de Dijon.  Folosindu-ne de un mixer, adăugăm treptat ulei și zeamă de lămâie până la încorporarea completă. Amestecăm maioneza cu sosul de roșii, crema de hrean, sosul Worcestershire și câteva picături de sos Tabasco dacă vă place un pic mai picant. Condimentăm cu sare și piper. Se răcește pentru minim o oră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cocktail făcut în casă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sos Pesto cu nuci si arahide

Postat de simona72

Sos Pesto cu nuci si arahide

Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si...

Citeste continuarea

Sos caramel

Postat de xana

Sos caramel

Amestecam apa cu zaharul pana devine un amestec omogen dar fara ca acesta sa se topeasca complet. Punem la foc mediu pana capata culoarea chihlimbarului fara sa amestecam deloc. Adaugam apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 22:40
la 02.02.2014, 22:52
cred ca e tare bun!
la 02.02.2014, 23:18
Ce bun!
la 03.02.2014, 05:13
bun
la 03.02.2014, 08:29
bun,bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking