Sos de ardei iuti

Postat de Kori in Conserve
24 Oct 2011 | 7997 vizualizari
Sos de ardei iuti

E facut asa la improvizatie, sper sa tina, ca nu am mai facut, dar ma gandesc ca va tine cu atata ardei iute in el. A fost dureroasa sau mai bine zis usturaciosa rau faza curatatului si tocatului ardeilor iuti, dar se merita, este super gustos.

Ingrediente

  • 1,5 kg ardei iuti
  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 telina nu mare
  • 1, 5 kg rosii f coapte
  • 500 ml bulion
  • 1 legatura telina verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri sare
  • 10 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Am curatat si spalat ceapa, gogosarii si telina. Rosiile le-am spalat si apoi le-am decojit, (erau ultimele din gradina foarte moi).

Apoi a venit faza cu iuuui si vai : am spalat ardeii iuti si pe cei mai marisori i-am curatat de samburi, pe cei mici i-am lasat intregi, doar am taiat jos coditele.

Apoi a doua faza de usturimi : tocatul ardeilor iuti , dar aici am fost smechera : au venit baietii si m-au intrebat cand curatam ardeii iuti de ce plang si eu de colo: pai pt ca asta e treaba de oameni mari si tari si eu nu sunt asa tare:D.Asta le-a gadilat orgoliul masculin si apoi a trebuit chiar sa mediez: unu toaca jumate de ardei iuti si celalalt cealalta jumatate si inca bonus au tocat ei si ceapa si gogosarii si telina si rosiile:))

Deci eu ca o doamna plina de diplomatie ce sunt doar le-am pus toate impreuna intr-o cratita mare cu 3 linguri de ulei la foc.Am mai adaugat bulionul, 10 linguri zahar, sare aprox 3-4 linguri, mai mult sau mai putin dupa gust, telina verde si patrunjelul verde tocate si le-am lasat sa fiarba amestecand din cand in cand pana mi s-a parut mie ca sunt gata (aprox 40-45 de minute).

Apoi am pus sosul fierbinte in borcane curate si uscate , le-am sigilat si le-am pus sa stea la cald o zi.

A doua zi fetita mea a facut si ea ce-i place: le-a dichisit :), dar eu am scris etichetele de data asta, deci nu mai sunt asa caligrafic scrise.

E un sos delicios, adica noua ne place foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World Se pune intr-o oala apa si se pune la fiert. Se adauga lemongrassul, shalota-ceapa,...

Citeste continuarea

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2011, 13:51
la 24.10.2011, 14:04
am facut si eu dar eu am curatat ardeii de seminte
la 24.10.2011, 14:39
ce gospodina harnica
la 24.10.2011, 14:52
multumesc luk, de nevoie...., dar imi place sa gatesc
la 24.10.2011, 14:53
multumesc seno . eu am lasat si cu seminte o treime din ei, noua ne plac semintele si cred ca sunt mai iuti cu seminte

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking