Ingrediente
- 1 kg de ardei iuti
- 600 ml apa
- 600 ml otet
- 1 lingura si jumatate de sare(aprox. o lingura la litrul de lichid)
- putin zahar(daca doriti)
Mod de preparare
Ardeii se lasa o zi doua,daca sunt foarte proaspeti ca sa se inmoaie si sa-i putem aseza in borcan.Se spala si se aseaza in borcane cat mai inghesuiti.Am reusit sa-i punem in cele trei borcane din poza.
Se amesteca apa cu otetul,sarea si zaharul(anul acesta am pus si zahar) si se pune la fiert.Apoi cand s-a racit se pune peste ardei si se inchid borcanele.
Noi am folosit cantitatile astea de apa ,otet si sare,dar in functie de cantitatea de ardei si de borcanele in care se aseaza,se mai poate mari cantitatea.Unele gospodine folosesc doar otet pentru conservarea ardeilor iuti,noua ni s-au parut mult prea acri asa,deci am "indoit" otetul cu apa.
Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|