Sos iute de gogosar

Postat de Ina in Conserve
27 Noi 2013 | 5000 vizualizari
Sos iute de gogosar

Ador sa-l folosesc la tochituri si pastrama la ceaun :D

Ingrediente

  • cca 3 kg. gogosari
  • 2 ardei iuti , rosii
  • 400 ml suc de rosii
  • 80 gr zahar
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita rasa de piper macinat
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare

Curatam ardeii iuti si gogosarii,  ii spalam si-i tocam marunt, la robot, dupa care-i punem la foc mic, intr-o oala incapatoare. 

Adaugam zaharul, sarea, piperul si foile de dafin , iar dupa careva clocote  turnam si sucul de rosii. 

Lasam totul sa fiarba, mestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca pasta de oala.  Cand compozitia a scazut aproape la jumatate din cantitatea initiala  oprim focul si turnam pasta fierbinte in borcane  spalate si uscate ( incinse, chiar ) in cuptorul cu microunde.  Capsam borcanele si le impaturim in prosoape groase pana ce pasta se raceste. 

Se pastreaza in camara sau beci si se foloseste la diverse sosuri. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos iute de gogosar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carnati in sos de ceapa si ardei

Postat de sufletista

Carnati in sos de ceapa si ardei

Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata...

Citeste continuarea

Naut facaluit

Postat de simona72

Naut facaluit

Nautul se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Cand bobul este fiert, se pune nautul in robotul de bucatarie si se paseaza bine boabele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2013, 21:18
Îmi place, deh, ţăran sadea.
la 27.11.2013, 21:19
vreau, vreau
la 27.11.2013, 21:19
Este asa bun la multe preparate
la 27.11.2013, 21:19
Grozav arata
si ce culoare minunata
la 27.11.2013, 21:19
foarte bun!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking