Naut facaluit

Postat de simona72 in Mancaruri cu carne
25 Sep 2013 | 10581 vizualizari
Naut facaluit

De fapt imi era dor de o fasolica frecata, la care imi sta gandul de cand am vazut-o la Padre...deci va dati seama cum gateste Padre daca a reusit sa ma faca sa nu-mi pot lua gandul de la o mancarica dea lui....asa ca daca nu am avut fasole, am avut naut si a iesit la fel de bun...

Ingrediente

  • 250 gr naut
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi mai marisori
  • 1 cana de apa in care a fiert nautul
  • pt sos:
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 6 felii de pulpa de porc crud afumata
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 2-3 lingurite pasta de gogosari
  • 1 varf de pasta de ardei iute
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru proaspat
  • un praf de boia afumata

Mod de preparare

Nautul se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Cand bobul este fiert, se pune nautul in robotul de bucatarie si se paseaza bine boabele de naut. Se audauga usturoiul, sare si piper dupa gust, uleiul de masline si 1/2 de cana din apa in care a fiert nautul. Se continua pasarea pana ce acestea s-au amestecat bine si s-au facut piure. Daca mai este necesar mai puneti apa in care a fiert nautul, consistenta trebuie sa fie exact ca si cea a fasolei frecate. Ceapa alba si ceapa rosie se curata de coaja si se taie marunt. Se pune la calit in 2-3 linguri ulei de masline, dupa ce s-a calit se adauga gogosarul taiat julien. Se continua calirea, se adauga pulpa de porc taiata feliute si se lasa sa se caleasca, Se adauga la urma sare si piper dupa gust, pasta de gogosar si pasta de ardei iute cat dorim sa fie de picanta si un praf de boia afumata pt gust si aroma. Nautul facaluit se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, iar deasupra sosul. Deasupra presaram frunzulite proaspete de cimbru. Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut facaluit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hamburger

Postat de Constelatialeu

Hamburger

Mai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2...

Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de MotanLaOale

Chiftele marinate

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 16:16
Ce bine arata la tine in farfurie
la 25.09.2013, 16:17
ce pofta mi-ai facut
la 25.09.2013, 16:18
ce bine arata
la 25.09.2013, 16:21
Wow,wow ce prezentare!
la 25.09.2013, 16:23
) Padre ne pune pe jar, si mie mi-au ramas "gandurile" la mai multe mancaruri )
bun tare si nautul,mie imi place tare mult

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking