Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert

Postat de katty in Sosuri
27 Ian 2016 | 22484 vizualizari
Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert

Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert Am facut de curand un sos de portocale, de care m-am indragostit de la prima degustare. Se face imediat si il puteti folosi la clatite, waffle sau orice prajiturica la care vreti sa adaugati un gust dulce acrisor.

Ingrediente

Ingrediente pentru Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert:

  • 300 ml suc proaspat stors de portocala
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja rasa fin de la o portocala
  • 1 + 1/2 lingurita amidon
  • 20 g unt
  • 1 lingura coniac (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert:

Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja rasa, zaharul si coniacul si asezam craticioara la foc mic. Dizolvam amidonul in putina zeama de portocale din craticioara si il turnam peste restul ingredientelor.

Amestecam continuu in craticioara pana sosul se leaga (aproximativ 5-7 minute).

Dam craticioara deoparte si adaugam untul. Omogenizam bine si lasam sosul la racit.

Tineti cont de faptul ca sosul se va mai ingrosa dupa ce se raceste.

La fel de savuros este si sosul de lamaie Lemon Curd sau cel de portocale Orange Curd

Acest sos pe care l-am folosit la reteta de Briose de vanilie cu sos de capsuni este senzational.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sos caramel

Postat de xana

Sos caramel

Amestecam apa cu zaharul pana devine un amestec omogen dar fara ca acesta sa se topeasca complet. Punem la foc mediu pana capata culoarea chihlimbarului fara sa amestecam deloc. Adaugam apoi...

Citeste continuarea

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2016, 07:59
la 27.01.2016, 08:00
Bun!
la 27.01.2016, 08:03
Superrrr!
la 27.01.2016, 08:03
Ar merge cu niste clatite
la 27.01.2016, 08:08
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking