Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco

Postat de AdrianUdrea in Pt. carne
27 Mai 2015 | 9237 vizualizari
Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco

Cred ca v-am mai spus ca eu sunt responsabilul cu sosurile, sau mujdeiul de usturoi atunci cand Meri face friptura sau cand mergem la gratar. A preparat Meri mai demult acest sos, inspirandu-se de la bucataresele vesele si ne-a placut tare mult, asa ca de data aceasta l-am preparat eu, bineinteles sub indrumarea ei!

Ingrediente

  • 5 capatani micute de usturoi
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 10-15 ml ulei de masline
  • un praf piper
  • 1 cutie branza pufoasa cu verdeata Delaco
  • 150 ml iaurt de baut
  • marar verde

Mod de preparare

Se curata usturoiul, se spala grauntii si se piseaza in mojar, impreuna cu sarea.

Apoi se trece pasta de usturoi rezultata, in alt vas si se freaca bine cu o lingura de lemn sau se mixeaza picurand cate putin ulei.

Nu se pune mult ulei, ca la mujdei, doar cativa stropi.

Se presara si un praf de piper si se adauga branza pufoasa.

Se amesteca bine, apoi se dilueaza cu iaurtul de baut. La final se adauga mararul tocat.

Se serveste la diverse fripturi, cartofi, dar va asigur ca este bun si intins pe paine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)

Postat de Ina75

Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)

Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul, pe care il lasam sa se topeasca....

Citeste continuarea

Sos de mustar

Postat de gurita_ta2005

Sos de mustar

Ceapa se da pe razatoarea mare si se pune cu ulei de masline la calit. Se pune vinul alb si se lasa pana scade zeama. Se adauga mustarul si smantana si condimentele dupa gust. Se serveste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2015, 16:22
Ce mult ne place! Foarte bun!
la 27.05.2015, 16:24
Multumesc!
la 27.05.2015, 16:30
super,am sa incerc si eu
la 27.05.2015, 16:30
ca bun trebuie sa fie!
la 27.05.2015, 16:36
E bun rau de tot!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking