Sos tzatziki a la Panacris

Postat de panacris in Sosuri
12 Aug 2019 | 5336 vizualizari
Sos tzatziki a la Panacris

Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! ;) L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie ;) Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika :D :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta :D Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc  :D :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki :D vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre :D :)) Gata cu vorba, că intru în butoiul cu melancolie :D :))))  

Ingrediente

  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml,
  • telemea de capra/oaie 50 g,
  • castraveti proaspeti 4 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml,
  • sare cca. 1 lingurita.

Mod de preparare

Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama.

Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline.

Se asezoneaza de sare dupa gustul fiecaruia.

 

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sos aioli (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Sos aioli (reteta video)

Intr-un mini robot de bucatarie punem galbenusul de ou, zeama de lamaie, cateii de usturoi, mustarul si putina sare. Mixam totul pana ce usturoiul s-a maruntit foarte bine. Adaugam apoi uleiul,...

Citeste continuarea

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Postat de panacris

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2019, 21:30
buun!
la 12.08.2019, 21:37
la 12.08.2019, 22:49
la 12.08.2019, 23:06
la 12.08.2019, 23:46
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking