Sote de ficatei cu mazare

Postat de simona72 in Ficat
21 Mai 2015 | 6032 vizualizari
Sote de ficatei cu mazare

Se pregateste foarte rapid si va garantez ca este o masa delicioasa pentru intreaga famile, usor dulce datorita ingredientelor...

Ingrediente

  • 500 g ficatei proaspeti de pasare
  • 1 cana lapte dulce(aproximativ 250-300 ml)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 conserva mazare Heinz
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in lapte 30-40 minute, cat timp aveti la dispozitie si nu va grabiti prea tare cu prepararea mesei. Scoatem ficateii intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga de lapte. Eventual ii putem tampona cu prosop de hartie pentru ai usca mai repede...

Pentru ca este o mancare care se pregateste repede, la foc iute, trebuie sa avem toate ingredientele pregatite dinainte...Punem la incins o tigaie mare, eu folosesc un wok, adaugam uleiul si ceapa taiata pestisor. Lasam la foc iute 1-2 minute, pana se inmoaie putin. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam morcovul curatat si taiat in fasii subtiri cu ustensila de curatat legume. Amestecam si lasam inca 1-2 minute. Adaugam ficateii si mazarea scursa si calim totul la foc iute pana ficateii sunt patrunsi, maxim 5 minute. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. La final adaugam sare si piper dupa gust, putin cimbru, patrunjelul tocat marunt si smantana pentru gatit. Lasam inca 1-2 minute pe foc pana smanatana da in clocot. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficatei cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pate de casa, cu ciuperci

Postat de privatelaura

Pate de casa, cu ciuperci

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate....

Citeste continuarea

Pate din ficat de pui

Postat de licurici_lra

Pate din ficat de pui

  Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2015, 11:42
Mmmm bun,bun!
la 21.05.2015, 11:43
Tare buna mancarea asta
la 21.05.2015, 11:45
Deliciosi
la 21.05.2015, 12:16
Foarte buna mancarica!
la 21.05.2015, 12:20

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking