Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)

Postat de Doinavar in Vita
8 Feb 2013 | 9724 vizualizari
Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)

O reteta din etapa a 14-a, din zona Pirineilor, pentru omul de la munte, cu multa carne si foarte picanta. M-am speriat cand am vazut 8 ardei iuti, dar a iesit super. Puteti pune si peperoni, daca va este frica de putina iuteala. A fost perfect gustul picant.

Ingrediente

  • 1 kg carne de viţel
  • o ceapă mare
  • 1 ardei roşu
  • 8 ardei iuţi
  • un căţel de usturoi
  • ulei
  • frunze de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper sau praf de chili
  • 250 ml de apă sau bulion

Mod de preparare

Tăiaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi seminţele ardeilor şi tocaţi mărunt. Într-o tigaie cu ulei, căliţi zece minute ceapa, usturoiul şi ardeii.

Adăugaţi apoi carnea de viţel tăiată cât de mic puteţi (eu am taiat-o in fasii lungi si subtiri), împreună cu frunzele de dafin, pătrunjelul şi cimbrul.

După ce a început să fiarbă mâncarea, daţi focul încet, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă între 45 şi 60 de minute. Cu zece minute înainte să fie gata soteul, în cazul în care este prea mult sos, luaţi capacul şi lăsaţi să se evapore sucul acumulat.

Se serveşte cu cartofi natur şi un pahar de vin roşu. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulouri din carne de manzat

Postat de panacris

Rulouri din carne de manzat

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o...

Citeste continuarea

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Postat de oanapl

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 17:56
ce bine arata..
la 08.02.2013, 18:16
arata tare fain!imi place
la 08.02.2013, 18:17
la 08.02.2013, 19:08
la 08.02.2013, 21:00
Mmm bunatate!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking