Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
23 Apr 2018 | 6415 vizualizari
Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza

Ingrediente

  • 500 grame spaetzle (eu le-am cumparat de la Lidl in timpul saptamanii germane)
  • 4 cepe rosii
  • putina smantana
  • putin lapte
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 50 grame branza Emmentaler
  • patrunjel tocat pentru servit
  • sare, piper
  • ulei

Mod de preparare

Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj. 

O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele. 

Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga taitetii si se prajesc pana prind putina culoare. Se adauga jumatate de pahar de apa si cubul concentrat. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga laptele si smantana, astfel incat sosul sa devina foarte cremos. La final, se adauga branza si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se prajesc celelalte cepe in putin ulei, la foc mic spre mediu pana se caramelizeaza usor. 

Se servesc taiteii cu ceapa caramelizata si patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu peste si mozzarella

Postat de caroline

Paste cu peste si mozzarella

Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie. Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva...

Citeste continuarea

Taitei de casa

Postat de RODIMUR

Taitei de casa

   Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2018, 21:35
Bun trebuie sa fie!
la 23.04.2018, 22:17
la 23.04.2018, 22:20
la 24.04.2018, 09:20
la 25.04.2018, 07:39

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking