Ingrediente
Pentru mini- chiftele
- 250 grame carne tocată de vită fără grăsime
- 1 ou
- 1/2 lingură ulei de măsline
- 2 linguri parmezan ras
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță oregano uscat
- 2 linguri pesmet
Pentru spaghete:
- 200 grame spaghete integrale
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1 cutie roşii în bulion
- 100 grame roşii cherry, tăiate în 2
- 10 frunze de busuioc, tăiate în 2 longitudinal
- 125 grame mini-mozzarella
- 2 linguri parmezan ras
Mod de preparare
Carnea tocată se amestecă cu oul, uleiul, parmezanul, pesmetul, usturoiul, busuiocul, oregano, sare și piper și se modelează în mini- chifteluțe care se așează într-o tavă și se gătesc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-15 minute.
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu multă sare.
Într-o tigaie se sotează usturoiul 1 minut în ulei de măsline. Se adaugă roșiile în bulion și roșiile cherry, frunzele de busuioc, 1 polonic din apa în care au fiert pastele, pastele și mini-chifteluțele.
Se ia tigaia de pe foc și se adaugă mozzarella, parmezanul și, dacă mai este nevoie, încă puțin busuioc proaspăt.
Se consumă pe farfurii calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Caprese cu Mini- chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|