Ingrediente
- 1 pachet spaghete
- o cutie smantana ( 350 g )
- 1 galbenus de gasca sau 3 galbenusuri de gaina
- cateva felii de bacon
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 2 cuburi de branza topita cu smantana
- 1 lingura ulei
Mod de preparare
Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.
Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni lipicioase ) si le lasam la scurs.
Intre timp punem o lingura de ulei intr-o togaie, apoi cuburile de branza si lasam pana se topesc, adaugam baconul taiat feliute si lasam cateva munte pana patrunde branza topita in bacon, apoi adaugam galbenusul pe care l-am amestecat cu smantana, sare, piper si busuoicul uscat, si formam un sos pe care il lasam sa dea intr-un clocot.
Peste sosul format punem pastele si amestecam usor pana vom acoperi fiecare pasta cu sos.
Se servesc calde, dar merg si incalzite daca va raman si sunt la fel de bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|