Spaghete cu ciuperci si speck

Postat de caroline in Paste
19 Oct 2015 | 3755 vizualizari
Spaghete cu ciuperci si speck

Un pranz rapid !

Ingrediente

  • 250 gr spaghete tip ''Spaghetti Rigati''
  • 80 gr speck
  • 150 gr ciuperci tip champignon
  • 1\2 ceapa mica
  • 50 ml vin
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan

Mod de preparare

Punem o oala cu apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba,punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Ciupercule se curata de pielita , se spala, se usuca cu ajutorul unui servete de hartie , piciorusul se taie rondele iar palaria felii subtiri. 

Ceapa , curatata si spalata , se toaca marunt . 

Speck-ul se feliaza fasii subtiri. 

Intr-o tigaie punem putin ulei. Cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute . 

Adaugam apoi ciupercile , presaram sare si lasam sa se evapore toata apa de la ciuperci . 

Stingem cu vin si dam la foc iute , pana ce vinul s-a evaporat.

Adaugam apoi speck-ul si lasam in continuare 3-4 minute .

 Cand pastele sunt gata , le scurgem de apa si le adaugam in tigaia cu ciuperci .

Amestecam bine ingredientele,presaram piper si sare daca mai este necesar .

Se servesc calde presarate cu parmezan .

Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ciuperci si speck" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tagliatelle cu sos bolognese

Postat de MotanLaOale

Tagliatelle cu sos bolognese

Pastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...

Citeste continuarea

Salată de paste cu somon afumat

Postat de ela2015

Salată de paste cu somon afumat

Pregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2015, 16:52
la 19.10.2015, 17:03
la 19.10.2015, 17:05
la 19.10.2015, 17:06
la 19.10.2015, 17:29

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking