Spaghete cu creveti aromatizați

Postat de panacris in Fructe de mare
7 Apr 2020 | 3130 vizualizari
Spaghete cu creveti aromatizați

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Creveți 200 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Praz, partea albă cca. 100 g,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec 250 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Busuioc proaspăt 2-3 fire,
  • Spaghete nr. 5 Barilla 250 g.

Mod de preparare

Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați.

Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se taie rondele și se pune la călit în ulei la foc mediu, cca. 5 minute împreună cu ardeiul copt, curățat și mărunțit.

Se adaugă creveții, se asezonează de sare, se adaugă vinul și se lasă la gătit, cca. 10 minute la foc rapid, neacoperit.

La final se adaugă usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul și busuiocul proaspăt mărunțit, lăsându-se la gătit încă vreo 3 minute.

Spaghetele se pregătesc conform instrucțiunilor de pa ambalaj.

Se fierb în apă clocotită, sărată cca. 8 minute.

Spaghetele se strecoară și se amestecă cu creveții aromatizați.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu creveti aromatizați" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de mihaelar63

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...

Citeste continuarea

Sos de creveti cu sofran

Postat de Sylvia

Sos de creveti cu sofran

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2020, 22:51
Ai gatit bulbucati....
la 07.04.2020, 22:57
Pai, deh, mai fac și fonfleuri )
la 07.04.2020, 23:21
Yeee , Parca ar gusta si gura mea
la 07.04.2020, 23:42
la 08.04.2020, 01:18

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking