Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
25 Noi 2016 | 3031 vizualizari
Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine

Ingrediente

  • 4 rosii mari, coapte
  • 8 masline Kalamata, fara samburi
  • ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • 150 grame spaghete din faina integrala
  • 40 grame sardine din conserva
  • 1 catel de usturoi
  • fulgi de chili
  • 1 felie de paine intergala
  • 20 grame branza Ricotta sau Feta
  • 2 fire busuioc proaspat

Mod de preparare

Se inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie maslinele in sferturi si se adauga intr-un bol. Se decojesc rosiile si se taie in sferturi.

Se indeparteaza semintele care se asaza intr-o sita, iar pulpa se taie cuburi. Se preseaza semintele cu o lingura pentru a extrage cat mai mult suc care se adauga in bolul cu masline si pulpa rosiilor. Semintele rosiilor se arunca. Se adauga 1 lingura de ulei si sucul de lamaie peste mixul de masline si rosii si se amesteca bine.

Se verifica sardinele de oase si piele si se adauga in vasul unui robot de bucatarie, impreuna cu usturoiul si fulgii de chili. Se transforma totul in pudra. Se adauga felia de paine si se mai pulseaza de cateva ori pana se obtine un pesmet.

Acesta se transfera intr-o tigaie si se prajeste la foc mediu cateva minute, pana devine auriu si crocant.

Se amesteca spaghetele cu dressingul obtinul anterior.

Se asaza pe farfurii, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara pesmetul, frunzele de busuioc si ricotta sau feta deasupra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Postat de Satisfyyourcravings

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver

  Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.  Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.  Acoperim cu un capac si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2016, 16:07
la 25.11.2016, 16:24
bune
la 25.11.2016, 16:35
Mănânc foarte rar paste, probabil că macaroanele mâncate ani în şir la cantină şi-au spus cuvântul, dar când mănânc, şi-s bine/corect făcute, mănânc. Şi clar, îmi plac sardinele.
la 25.11.2016, 18:03
Suna bine!
la 25.11.2016, 18:35

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking