Spaghete cu "jeleu" de rosii

Postat de rhapsody in Spaghete
14 Mai 2014 | 3470 vizualizari
Spaghete cu "jeleu" de rosii

V-am mai povestit ca-mi plac pastele la nebunie. As manaca toata ziua paste in tot felul de combinatii. Asta e una din ele. :X:X

Ingrediente

  • 200 g spaghete (Hutton am folosit eu)
  • 1 ramurica busuioc uscat
  • 1 lgt ulei masline (optional)
  • 1/2 lgt sare
  • apa
  • Rulouri de cascaval:
  • 150 g cascaval
  • 1/4 lgt oregano uscat
  • cateva fire de ceapa verde
  • Jeleu de rosii
  • 380 g rosii cuburi
  • 10 g gelatina granulata
  • 1 lgt busuioc uscat tocat (optional)

Mod de preparare

Jeleu de rosii

1. Mixeaza rosiile cu un blender vertical. 

2. Pune intr-un vas 100 g de piure de rosii impreuna cu gelatina si lasa 10 min la hidratat. Apoi muta vasul pe baie de abur pana cand se dizolva granulele de gelatina.

3. Pune geatina dizolvata peste restul de piure de rosii, asezoneaza cu sare si busuioc, amesteca si da vasul la rece (in congelator pentru 10 min  sau in frigider pentru 1 h).  

Rulouri
1. Razuieste cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, asezoneaza cu sare si oregano.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune cascavalul in gramajoare (6) la distanta de 5-10 cm una de cealalta. 3. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru 10-15 min.
4. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

    Paste:   Pune pastele la fiert in apa cu sare si cu crenguta de busuioc pentru 7 min. Scurge apa din paste,  trece-le pe sub jet de apa rece (optional), adauga uleiul de masline si amesteca-le.

 Asamblare:

1. Pune pastele intr-un inel alimentar pe o farfurie.
2. Ruleaza discurile de cascaval si leaga-le cu o foaie de ceapa.
3. Pune jeleul de rosii intr-un pos si umple rulourile de cascaval, apoi pune si deasupra pastelor daca doresti jeleu de rosii.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu "jeleu" de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Postat de robert_badica

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Fierbem pastele ,conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem uleiul si calim ceapa taiata. Dupa ce s-a calit adaugam sucul de rosii, otetul si zaharul....

Citeste continuarea

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Postat de mirela0911

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se fierb se strecoara. Se taie feliile de paine in cubulete mici. Sunca se taie in patratele mici si se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2014, 16:21
Faina prezentare , Alina !!!! Imi pare foarte interesant jeleul de rosii
la 14.05.2014, 16:23
wow ce frumoase sunt si ce prezenatre de exceptie bravooo
la 14.05.2014, 16:24
la 14.05.2014, 16:25
Interesanta reteta.
la 14.05.2014, 16:25
Super!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking