Spaghete cu parmezan si carciofi

Postat de adasev12 in Spaghete
11 Mai 2012 | 5783 vizualizari
Spaghete cu parmezan si carciofi

cele ami simple paste care se pot face, dar simplitatea este invers proportionala cu savoarea si gustul placut al lor..am vazut reteta recent pe un post de televiziune, si mi-a palcut mult...si o fac des, ca se face repede si e si buna...poate va conving sipe voi sa o incercati...

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 100 g parmezan ras
  • o lg de smantana
  • 3 carciofi( anghinare) proaspete sau din borcan
  • patrunjel si busuioc verde
  • 2 lg ulei de masline

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fac conform instructiunilor.

Separat intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc foarte bine carciofii...acestia se curata mai intai, daca sunt proaspeti, se taie apoi in 5-6 buc. Asta e partea mai neplacuta., curatatul carciofilor...dar merita . Se prajesc bine pe toate partile sa se faca crocanti.

Se pun parmezanul si smantana intr-un bol si se pune deasupra un polonic mai mic de apa de la paste. Se omogenizeaza. Se pune si patrunjel verde tocat.

Se scurg pastele si se pun peste branza, se amesteca bine. Se iau cu un polonic si o furculita si se ruleaza apoi se pun in farfurie, iar deasupra se pun carciofii crocanti, cu tot cu faramiturile lasate in cratita. Se mai pot pune cateva frunzulite rupte cu mana de busuioc verde, cui ii palce. 

Garantat ca sunt bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu parmezan si carciofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi

Postat de panacris

Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi

Spaghetele se fierb al dente, în cazul meu într-un vas special ptr paste. ;) Sosul l-am preparat la minunatul aparat de gătit de la Philips Multicooker;) Carnea se pune în vasul...

Citeste continuarea

Spaghete cu somon afumat

Postat de simona72

Spaghete cu somon afumat

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Usturoiul se taie marunt si se caleste pt 1 minut in putin ulei de masline. Rosiile se taie in cuburi mari, ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2012, 15:47
la 11.05.2012, 18:46
yammy
la 11.05.2012, 21:01
la 11.05.2012, 22:48
bun
la 12.05.2012, 00:19
foarte bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking