Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.

Postat de lilik in Spaghete
13 Oct 2012 | 3531 vizualizari
Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.

Ingrediente

  • 300 gr spaghete n°5
  • 500-600 gr dovlecei(2-3)
  • parmezan ras dupa gust
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • sare,piper
  • ulei de masline.

Mod de preparare

Spalam rosiile,le stergem si le punem intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu,pe care o inchidem la capete(sa nu iasa zeama lasata de rosii),apoi o dam la cuptor la 200° pana pielea rosiilor incepe sa se crape(10 minute circa).

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca,apoi decojim fiecare rosie in parte,dupa care le trecem la blender sau le taiem cubulete.

Ceapa o curatam si o tocam marunt,apoi o punem cu 3 linguri de ulei la innabusit,iar cand incepe sa prinda culoare punem rosiile maruntite,oregano si 2 pahare cu apa.Lasam la foc potrivit,amestecand din cand in cand.

Intre timp dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem,cu tot cu coaja,apoi ii prajim in ulei incins pe ambele parti,dupa care ii scoatem pe hartie absorbanta si ii presaram cu sare.

In acest timp punem si o oala cu apa sarata pe foc,ca sa fierbem spaghetele.

Cand sosul de rosii incepe sa se ingroase,potrivim de sare si piper si punem 2-3 frunze de busuioc rupte in 2,amestecam,mai lasam 5 minute,dupa care adaugam dovleceii prajiti si dam deoparte.

Cand apa clocoteste punem spaghetele la fiert dupa instructiunile de pe punga si le lasam sa fiarba cu 2 minute mai putin decat timpul indicat,apoi le scurgem si le punem in tigaia cu sos,impreuna cu un polonic din apa in care au fiert,le amestecam cu sosul si le mai lasam pe foc pana sunt gata(adica inca 1-2 minute),apoi dam deoparte,punem parmezan ras(dupa gust),amestecam si putem forma portiile.

Le servim calde,cu mare pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghetti cu sos si chiftelute

Postat de madi_marin

Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic...

Citeste continuarea

Spaghetti carbonara

Postat de Oana

Spaghetti carbonara

Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare dupa instuctiunile de pe ambalaj. Intre timp se calesc ciupercutele in uleiul incins, se adauga usturoiul ras si se lasa sa se inmoaie putin. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2012, 17:47
la 13.10.2012, 17:50
bun bun
la 13.10.2012, 18:11
buneeee
la 13.10.2012, 18:51
Ce frumos le-ai prezentat!!
la 13.10.2012, 18:59
Merisor merci frumos

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking