Ingrediente
- 250g de spaghete sau orice fel de paste
- 5-6 rosii mai mari
- 200-300g grame de carne tocata, eu am avut de porc
- ulei
- sare
- boia iute
- oregano
- cimbru
- busuoic
- circa 1l de apa, pentru paste
- un ardei rosu
- o ceapa mai marisoara
- cativa catei de ustoroi
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa care da in clocot cu putina sare si ulei si se lasa conform datelor de pe ambalaj.
Separat am decojit rosiile si le am bagat la blender,apoi tot la blender am maruntit ardeiul si am tocat ceapa marunt si usturoiul.
Am pus o lingurita de ulei intr-o tigaie apoi am pus ceapa, cand a devenit lucioasa am pus usturoiul si apoi ardeiul si rosiile.Am adaugat sare,piper putina boia iute,cimbru,busoic si oregano.
Cu o mana uda am facut bilute mici cat o nuca din carne si cand sosul a inceput sa dea in clocot le-am adaugat pe rand si le am lasat pana sosul de rosii a devenit mai vascos si am verificat si chiftelutele sa fie fierte.
Apoi am pus spaghetele intr-o farfurie si deasupra sos cu chiftele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|