Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi

Postat de panacris in Spaghete
15 Sep 2014 | 8365 vizualizari
Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi

De la paste Bolognese, am ajuns la acest preparat ;) Interesant și piiccannt ;)

Ingrediente

  • Spaghete de la Băneasă cca. 500 g,
  • carne tocată mixtă porc+vită cca. 500 g,
  • ciuperci feliate 1 conservă,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • oregano,
  • Roșii decojite de la Băneasă 1 cutie,
  • Paste de tomate cca. 100 ml,
  • Ulei de măsline cca. 50 ml,
  • Pastă de ardei iute 2-3 lingurițe,
  • Ceapă albă 2 bucăți,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Oregano, Capere 2-3 linguri,
  • Măsline verzi fără sâmburi feliate, cca. 2-3 linguri,

Mod de preparare

Spaghetele se fierb al dente, în cazul meu într-un vas special ptr paste. ;) Sosul l-am preparat la minunatul aparat de gătit de la Philips Multicooker;) Carnea se pune în vasul aparatului Philips Multicooker. Se setează aparatul la programul FRY pentru cca. 15 de minute, se asezonează de sare, piper și oregano. După cele 15 de minute se adaugă ciupercile și se mai lasă la prăjit cca. 10 minute. Apoi se adaugă roșiile deocojite tocate mărunt, pasta de ardei iute, ceapa, usturoiul mărunțit, caperele și măslinele. Sosul obținut se mai lasă la gătit la programul STEW, ptr. cca. 30 de minute. Spaghetele scurse de apă, se așează artistic pe farfurie și se servesc alături de sosul aromat și picant;) Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Spaghete Bologneze

Postat de simona72

Spaghete Bologneze

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam carnea tocata. Amestecam mereu sa se desfaca carnea si sa se prajeasca uniform. Dupa ce nu mai este nici o bucatica de carne albicioasa, adaugam...

Citeste continuarea

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Postat de mirela0911

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se fierb se strecoara. Se taie feliile de paine in cubulete mici. Sunca se taie in patratele mici si se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2014, 22:35
bune bune
la 15.09.2014, 22:45
la 15.09.2014, 22:47
ia sa ii fac si eu lui George
la 15.09.2014, 23:18
la 15.09.2014, 23:30
minunate

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking