Ingrediente
- Spaghete de la Băneasă cca. 500 g,
- carne tocată mixtă porc+vită cca. 500 g,
- ciuperci feliate 1 conservă,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- oregano,
- Roșii decojite de la Băneasă 1 cutie,
- Paste de tomate cca. 100 ml,
- Ulei de măsline cca. 50 ml,
- Pastă de ardei iute 2-3 lingurițe,
- Ceapă albă 2 bucăți,
- Usturoi 4-5 căței,
- Oregano, Capere 2-3 linguri,
- Măsline verzi fără sâmburi feliate, cca. 2-3 linguri,
Mod de preparare
Spaghetele se fierb al dente, în cazul meu într-un vas special ptr paste. ;) Sosul l-am preparat la minunatul aparat de gătit de la Philips Multicooker;) Carnea se pune în vasul aparatului Philips Multicooker. Se setează aparatul la programul FRY pentru cca. 15 de minute, se asezonează de sare, piper și oregano. După cele 15 de minute se adaugă ciupercile și se mai lasă la prăjit cca. 10 minute. Apoi se adaugă roșiile deocojite tocate mărunt, pasta de ardei iute, ceapa, usturoiul mărunțit, caperele și măslinele. Sosul obținut se mai lasă la gătit la programul STEW, ptr. cca. 30 de minute. Spaghetele scurse de apă, se așează artistic pe farfurie și se servesc alături de sosul aromat și picant;) Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|