Spaghete milaneze

Postat de RODIMUR in Spaghete
23 Aug 2017 | 9459 vizualizari
Spaghete milaneze

O mâncare ușor de făcut, gustoasă și plăcut aromată, grație ingredientelor diverse.  Există două moduri de preparare: se toarnă sosul peste spaghetele fierte și puse în farfurie sau se amestecă spaghetele cu sosul și se mai dau puțin la cuptor. Am ales a doua variantă și am adăugat, pentru un plus de savoare, cașcaval răzuit înainte de a da cratița la cuptor. În rețeta pe care o am de mult timp, se călesc legumele în unt (dar eu am folosit ulei de floarea soarelui, pentru că untul se arde ușor) și la sfârșit, 1/2 lingură de ulei de măsline, pe care eu nu-l prea folosesc, pentru că are un gust amar. 

Ingrediente

  • 250 grame de spaghete
  • 250 grame de șuncă de Praga
  • 250 grame de champignons
  • 2 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • ulei pentru călit
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 2 pahare de apă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Șunca presată se taie cubulețe.

Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de ciupercuțe a scăzut, se adaugă șunca presată și se călește și ea puțin, cu ciupercuțele.

Între timp, se pun la fiert spaghetele într-o oală mare cu apă, în care se pune  sare. Când sunt fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă la scurs pentru a fi preparate în continuare.

Roșiile se spală, se curăță de pielițe și de semințe, după care se taie mărunt.

Usturoiul se curăță, se mărunțește și se călește în ulei, la foc mic, într-o cratiță mai mare în care se vor prepara, propriu-zis, spaghetele. Când usturoiul s-a înmuiat, se adaugă și roșiile tăiate și se călesc, la foc mic. Se condimentează cu sare, piper, zahăr și busuioc, după care se adaugă 1 lingură de făină subțiată cu puțină apă. 

Peste acest sos se adaugă spaghetele fierte și scurse de apă, ca și ciupercuțele călite cu șunca presată. Se mai adaugă 1 lingură de pastă de tomate subțiată cu 2 pahare de apă, se amestecă totul și se poate răzui deasupra cașcaval, după care se mai pune cratița în cuptorul încins, timp de 8-10 minute.

După acest interval de timp, se scoate cratița din cuptor și spaghetele se servesc imediat, calde. Dacă nu ați răzuit cașcaval înainte de a pune cratița în cuptor, puteți să o faceți când puneți spaghetele în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete milaneze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghete milaneze - reteta nr. 600

Postat de ancutsa

Spaghete milaneze - reteta nr. 600

  Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.  Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le...

Citeste continuarea

Spaghete milaneze

Postat de cute_alynutzza

Spaghete milaneze

Punem la fiert spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Mezelurile le taiem julien si cascavalul il dam prin razatoare. Punem 3-4 picaturi de ulei intr-o tigaie si calim putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2017, 18:34
La paste sunt prima sosita
la 23.08.2017, 18:41
Foarte bine, Caroline! Mai am încă două porții...
la 23.08.2017, 19:41
la 23.08.2017, 19:51
la 23.08.2017, 20:02
Mulțumesc, Mimi!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking