Spaghete negre cu creveti in sos de cocos

Postat de gospodariu in Spaghete
11 Aug 2017 | 3263 vizualizari
Spaghete negre cu creveti in sos de cocos

Inspiratia mea:https://www.bucataras.ro/retete/paste-negre-cu-creveti-34728.html Uleiul de masline  si smantana dulce le-am inlocuit cu ulei de cocos si lapte de cocos care a dat spaghetelor o mai mare savoare. ++++ghimbir Preparatul l-am servit pe pat de germeni de ceapa. Folosind uleiul de cocos si laptele de cocos am redenumit preparatul:Spaghete negre cu creveti in sos de cocos.  

Ingrediente

  • 400 g spaghete negre cu cerneala de sepie
  • 800 gr creveti decorticati
  • 1 catel de usturoi
  • parmigiano ras
  • 200 g lapte de cocos
  • 1/2 pahar vin alb
  • ghimbir
  • putin chili
  • ulei de cocos
  • sare, piper
  • germeni de ceapa (decor)
  • lamaie (decor)

Mod de preparare

 Punem apa cu ulei de cocos la fiert si un praf de sare.

 Intre timp, punem in apa rece crevetii inghetati.

Cand pastele sunt aproape fierte, se incinge intr-o tigaie ulei de cocos si se piseaza un catel de usturoi si se adauga ghimbir ras. Adaugam crevetii si ii saltam de cateva ori. Adaugam vinul alb, condimentam cu sare, piper, praf de chilli. Dupa 5 minute, putem adauga laptele de cocos. Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem focul.

Strecuram pastele fierte, le punem intr-o forma, adaugam ulei de cocos si crevetii cu sosul alb. La final, adaugam deasupra parmezanul ras si servim spaghetele pe pat de germeni de ceapa, decorand cu felii de lamaie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete negre cu creveti in sos de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Beef Stroganoff

Postat de gabrielacuisine

Beef Stroganoff

Spalam carnea apoi o feliem foarte subtire perpendicular pe fibra cam de 4 mm. Intr-un wok sau tigaie teflonata topim putin untul si apoi adaugam ciupercile feliate, ceapa tocata marunt si...

Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu branza la cuptor

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi brânza de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2017, 17:19
As papa creveti non stop
la 11.08.2017, 17:34
Waw! Arata grozav!
la 11.08.2017, 20:57
la 11.08.2017, 21:23
super!
la 12.08.2017, 14:40
DECI.....absolut grozav ce ai pregatit și combinat, aici!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking