Spaghete negre cu creveti in sos de cocos

Postat de gospodariu in Spaghete
11 Aug 2017 | 3225 vizualizari
Spaghete negre cu creveti in sos de cocos

Inspiratia mea:https://www.bucataras.ro/retete/paste-negre-cu-creveti-34728.html Uleiul de masline  si smantana dulce le-am inlocuit cu ulei de cocos si lapte de cocos care a dat spaghetelor o mai mare savoare. ++++ghimbir Preparatul l-am servit pe pat de germeni de ceapa. Folosind uleiul de cocos si laptele de cocos am redenumit preparatul:Spaghete negre cu creveti in sos de cocos.  

Ingrediente

  • 400 g spaghete negre cu cerneala de sepie
  • 800 gr creveti decorticati
  • 1 catel de usturoi
  • parmigiano ras
  • 200 g lapte de cocos
  • 1/2 pahar vin alb
  • ghimbir
  • putin chili
  • ulei de cocos
  • sare, piper
  • germeni de ceapa (decor)
  • lamaie (decor)

Mod de preparare

 Punem apa cu ulei de cocos la fiert si un praf de sare.

 Intre timp, punem in apa rece crevetii inghetati.

Cand pastele sunt aproape fierte, se incinge intr-o tigaie ulei de cocos si se piseaza un catel de usturoi si se adauga ghimbir ras. Adaugam crevetii si ii saltam de cateva ori. Adaugam vinul alb, condimentam cu sare, piper, praf de chilli. Dupa 5 minute, putem adauga laptele de cocos. Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem focul.

Strecuram pastele fierte, le punem intr-o forma, adaugam ulei de cocos si crevetii cu sosul alb. La final, adaugam deasupra parmezanul ras si servim spaghetele pe pat de germeni de ceapa, decorand cu felii de lamaie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete negre cu creveti in sos de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Postat de Ela68

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Spaghete carbonara, reţetă adaptata 1. Baconul taiat felii se pune la rumenit intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Pentru un plus de aroma se adauga doi, trei catei de usturoi. 2....

Citeste continuarea

Spaghetti Cacio e Pepe

Postat de BakeUpArtist

Spaghetti Cacio e Pepe

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2017, 17:19
As papa creveti non stop
la 11.08.2017, 17:34
Waw! Arata grozav!
la 11.08.2017, 20:57
la 11.08.2017, 21:23
super!
la 12.08.2017, 14:40
DECI.....absolut grozav ce ai pregatit și combinat, aici!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking