Spaghette cu sos de sepie

Postat de alba_zori in Peste
20 Mar 2012 | 4456 vizualizari
Spaghette cu sos de sepie

Am primit de la o cineva trei sepie, ruda cu caracatita, si mi-au explicat c-am cum sa le fac pentru prima oara,a iesit grozav de bun, se aseamana cu sosul de gamberi creveti la gust, daca gasesc si eu o alta data sepie sigur o sa mai fac,mi-a placut foarte mult. Se prepara in restaurante de lux mai mult de ocazii speciale, deci e speciala, pentru o cina romantica pe baza de peste e super ideea.

Ingrediente

  • -5 rosii proaspete si marisoare.
  • -ulei de masline.
  • -sare dupa gust.
  • -ceapa,
  • usturoi un catel.
  • -patrunjel.
  • -trei sepie.
  • -un ardei iute.
  • -160 gr spagette.
  • -branza tofu de soia pt ras deasupra,sau orice altfel de branza.

Mod de preparare

Sa nu va speriati ca e neagra,asta e cerneala,se deosebeste astfel.Se pregateste mai intai sepiile,se spala ,se curata de sira spinarii,se taie pungulita cea neagra cubulete sau felii si se folosese la sos,ficateii albi se pot arunca,dar in caz de preferinta se pot folosi.Se calesc cu ulei de masline si un pic de ceapa taiata fin intr-o tigae incapatoare,se pune si usturoiul intreg,se pune apoi si rosiile curatate de coaja si de seminte,taiate cubulete sau felii,se folosete doar pulpa,se adauga un pic de apa calda din cand in cand daca e prea uscat sosul,saram putin,punem si ardeiul iute integ sau o bucatica,lasam la foc mic c-am 45 minute,chiar o ora daca dorim sa fie mai moale.Amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand,avem grija sa nu se arda.La urma gustam daca e destul de sarat si alaturam usturoiul din sos. Punem si patrunjelul taiat fin.Sepoate adauga si la sos in timpul coacerii,dupa preferinta.Pregatim si spagettele,punem apa la fiert cu sare si fierbem spagettele 11 minute,apoi scugem de apa,asezam in farfurii,aranjam si sosul de sepie deasupra si radem ceva branza deasupra,pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette cu sos de sepie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de crap

Postat de Moni_alex

Saramura de crap

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si...

Citeste continuarea

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

Postat de rocsi_1612

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 19:01
la 20.03.2012, 19:23
delicatese
la 20.03.2012, 20:05
la 20.03.2012, 20:11
ineresant
la 20.03.2012, 20:13

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking