Ingrediente
- -5 rosii proaspete si marisoare.
- -ulei de masline.
- -sare dupa gust.
- -ceapa,
- usturoi un catel.
- -patrunjel.
- -trei sepie.
- -un ardei iute.
- -160 gr spagette.
- -branza tofu de soia pt ras deasupra,sau orice altfel de branza.
Mod de preparare
Sa nu va speriati ca e neagra,asta e cerneala,se deosebeste astfel.Se pregateste mai intai sepiile,se spala ,se curata de sira spinarii,se taie pungulita cea neagra cubulete sau felii si se folosese la sos,ficateii albi se pot arunca,dar in caz de preferinta se pot folosi.Se calesc cu ulei de masline si un pic de ceapa taiata fin intr-o tigae incapatoare,se pune si usturoiul intreg,se pune apoi si rosiile curatate de coaja si de seminte,taiate cubulete sau felii,se folosete doar pulpa,se adauga un pic de apa calda din cand in cand daca e prea uscat sosul,saram putin,punem si ardeiul iute integ sau o bucatica,lasam la foc mic c-am 45 minute,chiar o ora daca dorim sa fie mai moale.Amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand,avem grija sa nu se arda.La urma gustam daca e destul de sarat si alaturam usturoiul din sos. Punem si patrunjelul taiat fin.Sepoate adauga si la sos in timpul coacerii,dupa preferinta.Pregatim si spagettele,punem apa la fiert cu sare si fierbem spagettele 11 minute,apoi scugem de apa,asezam in farfurii,aranjam si sosul de sepie deasupra si radem ceva branza deasupra,pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette cu sos de sepie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|