Spaghetti bolognesse

Postat de nico15 in Spaghete
29 Noi 2010 | 4858 vizualizari
Spaghetti bolognesse

Ingrediente

  • 1 pachet de spaghetti
  • ulei
  • sare,
  • piper  
  • Ingrediente pentru sos Ragu:  
  • 1 kg carne de vitel (se va toca)
  • ½ de kg de ceapa (sau 5 cepe mai mari)
  • ½ de kg de albitura (telina, pastarnac, patrunjel radacina si morcov) .
  • 700 ml de suc de rosii
  • 300 ml vin sec alb
  • 150 ml ulei
  • sare, piper  

Mod de preparare

Legumele se spala se curata dupa care se spala din nou, legumele se toaca marunt si se pun intr-o cratita ion care in prealabil a fost pus uleiul, toate ingredientele se adauga odata, atat legumele, ceapa cat si vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba bine 2 ½ - 3 ore, cand acesta va scadea suficient.

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba apa se adauga spaghetti, urmandu-se instructiunile fabricantului dupa pachet. Dupa ce au fiert se scot se strecoare si se clatesc cu apa incepandu-se cu apa calda si terminand cu apa rece.  Se incinge o tigaie in care punem putin ulei de masline adaugam spaghetti, acum se poate proceda in doua moduri, se poate adauga sosul la spaghetti in timp ce sunt pe foc si se amesteca ambele, dar putem si doar sa tragem un pic spaghetti la tigaie, le luam de pe foc si adaugam sosul peste.

Se poate rade parmezan si incorpora in spaghetti sau se poate adauga dupa ce le-am luat de pe foc si sunt inca fierbinti, asa cum am procedat eu.

Sosul fiind o cantitate mare se lasa sa se raceasca se poate pune in congelator, pentru viitoarele preparari., timpul de pregatire este trecut in functie de timpul de pregatire al sosului, daca il avem deja preparat, spaghettele se pregatesc in 20-25 de minute.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti bolognesse" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor

Postat de Anett

Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor

In primul rand, trebuie sa spalam sfecla, cu o furcutlita facem cateva gauri si le asezam pe o tava. Fara a se curata cateii de usturoi, ii asezam pe o bucatica de folie de aluminiu, turnam...

Citeste continuarea

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Postat de Oana

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2010, 23:30
ce-mi plac
la 29.11.2010, 23:45
Pofta Bunaaaaaaaaaaa
la 29.11.2010, 23:50
la 29.11.2010, 23:51
la 30.11.2010, 00:16

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking