Ingrediente
- 200 gr. spaghetti
- 100 gr. panceta sau becon
- 50 gr. parmesan
- 1 catel usturoi
- 1 ou mare
- 2 galbenusuri
- ulei de masline pentru prajit
- sare piper dupa gust
Mod de preparare
1. se prajeste putin beconul taiat in bucatele nu prea mari pe o tigaie incinsa cu ulei de masline.
2. se scoate pe o hartie ca sa absoarba grasimea in surplus
In acel ulei se prajeste la foc mic un catel de usturoi taiat, avand grija sa nu prinda coaja rumana timp de 2~3 minute si se i-a de pe foc.
3. se fierb 200 gr. de spagheti in 2 litri de apa cu putina sare dupa instructiile de pe pachet.
4. in tigaie se stropesc 2~3 linguri din apa in care au fiert spaghettile si se pune la loc beconul si peste el spaghettile fierte si scurse de apa, peste ele se toarna sosul facut din 1 ou , 2 galbenusuri , sare si piper dupa gust si 50 de gr. de parmesan si se amesteca energic ca sa obtinem o masa lucioasa. Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|