Spaghetti cu legume la gratar

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
7 Aug 2011 | 9299 vizualizari
Spaghetti cu legume la gratar

In graba mare va vorbesc azi de o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa: paste cu legume de vara la gratar. O mancare extrem de lejera si de aromata care imi aminteste de Italia unde am descoperit pastele cu legume, fara sosuri arome doar un fir de ulei de masline, un iz de usturoi si verdeata aromata….trebuie sa testati reteta sa descoperiti ce arome subtile de ascund in spatele legumelor de vara, gatite fara aditivi si arome artificiale

Ingrediente

  • spaghetti Barilla no 5,
  • legume de vara in functie de gust , eu am pus de data asta :
  • o jumatate de vanata,
  • o jumatate de dovlecel verde zucchini,
  • cateva fasii de ardei rosu,
  • cateva rosii cerise,
  • un catel de usturoi,
  • sare si piper proaspat macinate,
  • o lingura ulei de masline,
  • verdeata aromata ( patrunjel, busuioc, coriandru…in functie de preferinte ) .

Mod de preparare

Preparare spaghetti cu legume : intr-o tigaie neaderenta gen tefal puem legumele taiate si condimentate cu sare, piper, un catel de usturoi taiat marunt si o lingura de ulei de masline. Le lasam sa se faca la foc mic.

 Amestecam regulat cu o spatula de lemn sau plastic si le lasam sa se rumeneasca incet si sa se patrunda fara sa adaugam apa. Daca focul este mic si tigaia neaderenta nu va fi nici o problema in a obtine legume bine facute si rumenite daca le amestecam regulat . Chiar spre final adaugam rosiile cerise taiate in doua si le lasam numai cat sa se rumeneasca putin.

 Adaugam apoi pastele fierte in prealbil si trecute in jet de apa rece si le amestecam cu grija pana se omogenizeaza cu compozitia de legume.

 Se mai adauga in functie de gust daca este cazul putina sare si piper. Se servesc optional cu un fir de ulei de masline picant turnat peste ( eu am pus ) si cu verdeata proaspat maruntita . E o minunatie , trebuie sa testati reteta de spaghetti cu legume macar o data sa simtiti cu adevarat gustul de paste si de legume de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de fasole cu dovlecei

Postat de sufletista

Chiftele de fasole cu dovlecei

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana...

Citeste continuarea

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2011, 15:50
ce bine arata
la 07.08.2011, 16:00
super bune
la 07.08.2011, 16:07
asa o bunatate nu refuz
la 07.08.2011, 16:20
ce de culori..... as papa o portie....maaaare......
la 07.08.2011, 19:10
ce frumos arata portia

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking