Spaghetti cu parmezan si rosii cherry

Postat de AlexTeacher in Spaghete
28 Iul 2015 | 3665 vizualizari
Spaghetti cu parmezan si rosii cherry

Imi plac pastele...MULT ! Cat mai simple ! Si de cele mai multe ori fara carne, salam, sunca, carnati sau mai stiu ce alte minunatii. Va prezint o reteta mega simpla, care impresioneaza atat prin gust dar si prin "modestia sa ascunsa".

Ingrediente

    • Spaghetti nr 5 “Barilla” - 1 pachet
    • Rosii cherry – 250 g
    • Usturoi – 3 catei
    • Ulei de masline – 3 linguri
    • Ardei iute – 1 buc
    • Parmezan ras – 200 g
    • Chives – 10-15 bete
    • Zahar – ½ lingurita
    • Busuioc – 8-9 frunze de décor
    • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala incapatoare, pentru paste;

  • Cand apa a inceput sa fiarba introduceti spaghetele in oala;

  • Fierbeti-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet;

  • Intre timp desfaceti usturoiul pe lungime si caliti-l in uleiul de masline (incins in prealabil) pana cand devine usor maroniu – atunci este momentul sa-l scoateti;

  • Masati usor ardeiul iute si scoateti-i semintele;

  • Taiati-l rondele si adaugati-le si pe acestea in tigaie;

  • Taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le si pe acestea in tigaie impreuna cu zaharul, sarea si piperul;

  • Lasati compozitia sa fiarba putin;

  • Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie peste sos pentru cca 1 min;

  • Puneti pastele apoi in farfurii, tocati chives si presarati pe deasupra;

  • Adaugati parmezanul cat timp sunt fierbinti si peste acesta adaugati frunzele de busuioc;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu parmezan si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rapsodie de Primavara

Postat de nico15

Rapsodie de Primavara

Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti,...

Citeste continuarea

Spaghetti a la trapanese

Postat de Bucataras

Spaghetti a la trapanese

spaghetele trebuie intotdeauna sa fie fierte al dente, adica exact cit sa fie patrunse, sa nu fie lasate pina se umfla, e pacat de ele, fiindca isi schimba gustul din cauza aportului sporit de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 11:44
Ador pastele...iar reteta propusa de tine este delicioasa
la 28.07.2015, 11:47
Intr-adevar simple sunt cele mai bune!!!
la 28.07.2015, 11:50
Si mie imi plac pastele, in toate combinatiile!
la 28.07.2015, 11:54
Bune!
la 28.07.2015, 12:06
Nu-s mofturoasa imi plac si- si

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking