Rapsodie de Primavara

Postat de nico15 in Pui
20 Apr 2011 | 2484 vizualizari
Rapsodie de Primavara

Ingrediente

  • 100 g de piept de pui  
  • 50 g de pasta de masline
  • 100 g de orez
  • 100 g de spanac
  • 4 rosii cherry
  • 100 g ardei
  • 100 g morcov
  • 50 g de telina
  • 50 g parmezan
  • unt
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare,
  • piper  
  • Pt dessign:
  • Sticksuri din spanac
  • Acetto balsamico
  • Spaghetti

Mod de preparare

Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa ce surplusul de ulei a fost indepartat rondelele de pui se vor unde cu pasta de masline si se vor da la cuptor 15 minute.

Punem legumele la fiert: telina, morcov si ardeiul( mai inspre sfarsit). Dupa ce legumele sunt fierte se scot si se taie cubulete mici iar in supa rezultata se pune la fiert orezul care in prealabil a fost, curatat si spalat(proportie 1 la 3). Se lasa la fiert iar legumele taiate fin se trag la tigaie si se vor adauga peste orez si se va la da cuptor 15-20 minute(pana este facut, trebuie sa fie al-dente), iar aproape de sfarsit adaugam si parmezanul.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se  scurge de apa si se  toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline, cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se  soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare, daca dorim sa fie si mai fin putem sa il mai blendam putin.

Luam rosii cherry si le crestam dupa care le tragem cateva secunde la tigaie in ulei de masline. Separat luam 4 spagetti pe care le prajim si care ne vor ajuta in montarea preparatului nostru.

Trecem la montarea preparatului ca in imaginea alaturata, luam un cerc de metal in care vom pune primul strat din piure-ul de spanac, venim cu stratul doi de orez, dupa care venim cu o rondea de piept de pui, venim cu sustinerea betelor de spaghetti rupte mai marunt Care vor sta in spatele celor doua rosii cherry si vor sustine a doua rondea de carne peste care vine atasata o rosie cherry.

Vom decora cu picaturi de acetto balsamico si deasemeni vom aseza in varful rosiei cherry un sticks din spanac iar pe marginea farfuriei vom desena cu dressing de spanac.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie de Primavara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Retete similare

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de merisor67

Ciulama de pui cu dovlecel

Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine...

Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos cremos

Postat de madi_marin

Pui cu ciuperci in sos cremos

Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 21:10
Ce frumos arata! Nico
la 20.04.2011, 22:07
la 20.04.2011, 22:08
mereu sunt elegante produsele tale
la 21.04.2011, 10:01
la 21.04.2011, 11:38
ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking