Spaghetti cu scoici

Postat de Sylvia in Fructe de mare
26 Oct 2010 | 9485 vizualizari
Spaghetti cu scoici

O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa, o mancare lejera plina de Omega 3 si cel mai important extrem de usor de realizat, perfecta daca iti plac fructele de mare .

Ingrediente

  •  Pentru 3 portii avem nevoie de
  • 150 de grame de spaghetti,
  • 750 scoici  proaspete,
  • o tija de telina proaspata,
  • o jumatate de ardei rosu  taiat cubulete,
  • un catel sau doi de usturoi taiat marunt de tot,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb demisec ,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • ierburi aromate proaspete ( coriandru sau patrunjel, eu am pus coriandru de  data aceasta)
  • ( ar mai fi mers si 2-3 rosii cerise taiate in 4 dar chiar nu aveam in casa )

Mod de preparare

 Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate.

Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de minute in apa  rece sa iasa tot nisipul din ele si sa le inlaturati intotdeauna pe cele deschise pentru ca nu mai sunt bune daca s-au deschis inainte de preparare.  Dupa ce am pus scoicile turnam vinul alb si dam focul mai tare sa se faca repede .

Totul se desfasoara repede, in 2-3 minute este gata, atunci cand sunt desfacute scoicile  putem sa dam focul pe minim si adaugam pastele fierte in prealabil in apa si sare dar lasate al dente, pentru fructele de mare pentru ca sunt mai gustoase. Amestecam cu grija sa se patrunda si pastele de sos si inchidem focul. Se servesc imediat si sunt minunate la gust,  indiferent de sezon mereu gasesc aceste paste un deliciu singura conditie este sa iti placa fructele de mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghetti cu midii negre- cozze nere

Postat de andreea91

Spaghetti cu midii negre- cozze nere

Am curatat  bine scoicile si le-am spalat fff bine. Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline cu cateii de usturoi pana ce  usturoii devin aurii, se adauga scoicile si se pune capacul...

Citeste continuarea

Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

Postat de MyCookingLife

Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 17:07
Va invit la masa pe cei care mancati fructe de mare cred ca hranesc toata trupa de bucatarasi amatori ( ca nu sunt multi ) din portia asta .
la 26.10.2010, 17:14
suuuuuuuuuuper.
la 26.10.2010, 17:15
Prietenii la nevoie se ivesc ma si gandeam la tine
la 26.10.2010, 17:21
5f!
la 26.10.2010, 17:23
gand la gand cu bucurie

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking