Ingrediente
- 100 gr spaghetti
- 1 litru apa
- sare
- 150 gr sunca
- 100 gr smantana
- o lingura de faina
- o ceapa mica
- piper
- patrunjel
Mod de preparare
Se taie sunca in cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc pentru cateva minute. Ideea este sa se rumeneasca, si nu se pune ulei pentru ca deja are grasime care oricum se scurge, dupa care se da deoparte.
Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se dau printr-un jet de apa rece ca sa nu se prinda.
Intr-un castron se amesteca smantana cu faina, cu sare si piper, iar daca vreti mai puteti adauga si alte condimente. Intr-o alta tigaie se inmoaie ceapa taiata fin in putin ulei de masline cu o lingura de apa, dupa care se adauga smantana din castron. Dupa 1-2 minute se adauga si sunca, dupa care se opreste focul si se amesteca.
Sosul se toarna peste paste, se amesteca si se serveste. Se orneaza cu patrunjel, insa daca va place puteti adauga mai mult chiar in sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos de smantana si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|