Spaghetti cu sos picant de vitel

Postat de miha in Spaghete
11 Aug 2009 | 5664 vizualizari
Spaghetti cu sos picant de vitel

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 300 g carne de vitel tocata mare
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri de condimente maruntite (busuioc, cimbru, rozmarin)
  • 1 pahar suc de rosii
  • 2 rosii
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat pentru presarare peste paste
  • 400 g spaghete

Mod de preparare

Calim usor ceapa tocata marunt in uleiul de masline.Adaugam si carnea taiata cubulete si amestecam.Punem si morcovul impreuna cu pastarnacul si usturoiul le sotam pentru cateva minute.

Adaugam condimentele si sucul de rosii amestecat cu vin alb. Decojim rosiile,le tocam marunt si le adaugam la sos.Fierbem la foc mic timp de 30 de minute.
Potrivim gustul de sare si piper.

Intre timp fierbem spaghetele in apa cu sare,le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece.

Servim spaghetele cu sos,presaram cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos picant de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste Carbonara

Postat de Creatsa

Paste Carbonara

Intr-o oala incapatoare se pun pastele la fiert conform instructionilor de pe ambalaj. Sunca se taie in fasii subtiri si se pune la prajit in uleiul incins  impreuna cu un catel de usturoi...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos alb si mazare

Postat de simona72

Spaghete cu sos alb si mazare

Usturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2009, 19:22
Spaghetele nu se trec pe sub jet de apa rece....un obicei prost.
la 02.10.2009, 14:03
si care este argumentul tau Alex?
la 02.10.2009, 14:51
Alex,sunt sortimente de paste,care intr-adevar nu se clatesc.Dar cred ca depinde de reteta si ingrediente.Desi la noi nu prea am gasit paste care sa nu se lipeasca. Si in afara de amidon ce se mai elimina prin clatirea cu apa rece?
la 02.10.2009, 15:27
hehehe ai dreptate miha , am vazut si eu postarea de mult dar am zis ca nu zis nimic ma abtin ca este pana la urma un site de retete, , nu de discutii aiurea in contradictoriu mai ales cu cei care vin posteaza aiurea si nu dau nici o reteta sau argument de bun simtz .
m-am gandit eu ca deaia le dai prin apa rece sa nu se lipeasca, f bine faci , am vazut eu si la italience get begetttt care fac pastele acasa cum le spala prin apa rece inainte sa le arunce in farfurie , unele paste care apoi se gatesc in continuare in unt sau ce stiu eu (ca mie personal nu-mi plac pastele de nici o culoare si mancarea italiana in general nu imi place deloc) nu se spala...dar sa zici numai asa ca e obicei prost...hai sa fim seriosi.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking