Ingrediente
- 1 kg coaste de vitel
- 2 ardei grasi
- 2 cepe rosii
- 1/2 borcan de rosii uscate in ulei+ ulei de masline din borcan http://www.bucataras.ro/retete/rosii-uscate-la-borcan-conservate-in-ulei-de-masline-73838.html
- sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 300-350 ml apa am folosit eu(voi daca aveti puneti supa de legume sau carne)
- 250 gr paste proaspete cu ou)eu am folosit spaghetti)
Mod de preparare
Am ales sa fac aceasta mancarica la cuptor la foc mic, timp mai indelungat. Desigur ca se poate face si la Crock Pot Slow Cooker, asta daca aveti unul. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun intr-un vas de ceramica pentru cuptor. Eu am folosit vasul de la Crock Pot Slow Cooker…Am adaugat coastele taiate in bucati, sare si piper proaspat rasnit, rosii uscate si ulei de masline din borcanul cu rosii. Am amestecat usor ingredientele cu o lingura de lemn, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptorul incins la 140 grade pentru 3 ore. Dupa expirarea timpului am verificat daca carnea era patrunsa (se desprindea de pe os), am gustat daca mai era necesara sare sau piper, am adaugat pastele proaspete, am amestecat foarte usor in vas pentru a se amesteca putin pastele cu sosul, dar in acelasi timp sa nu se zdrobeasca carnea. Am acoperit vasul si l-am mai dat la cuptor pentru inca 20 minute. Am presarat patrunjel proaspat tocat marunt si am servit pastele calde cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos si coaste de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|