Spanac cu ou ochi

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de legume
15 Mar 2013 | 4768 vizualizari
Spanac cu ou ochi

Sau spanac cu muschi,ca a lui Popey Marinarul,pentru Olive fara muschi.... A inceput sezonul ''verziturilor'' si daca acum cand sunt crude si bune nu mancam,mai tarziu nu mai au acelasi gust,parerea mea... Pentru cei ce tin post, renunta la ou...

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 3 cepe
  • 70 g pasta tomate
  • sare
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu foarte mici, mie imi place sa simt spanacul nu sa-l fac ''pasta''.

Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu putina sare, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pasta de bulion, pe care o desfacem cu niste zeama in care am oparit spanacul, lasam sa fiarba cca 5 minute si adaugam si spanacul. Dam focul mai mic si lasam sa fiarba cca 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Pui cu mamaliguta si spanac

Postat de simona72

Pui cu mamaliguta si spanac

Intr-un castron punem sosul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, oregano si ulei de masline. Amestecam compozitia si punem pulpele spalate in sos. lasam 10-15 minute la frigider....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 13:38
Am vazut multe critici impotriva spanacului .Eu marturisesc ca imi place mult spanacul, imi plac urzicile ...
la 15.03.2013, 13:50
Eu cred ca este spanac cu ou stea
la 15.03.2013, 13:56
Mutulica,desi sunt carnivora decalarata,imi plac si verdeturile,la timpul lor.Abia astept o ciorba de loboda,rece si cu ceapa...
la 15.03.2013, 13:56
Merisor,e si normal doar face parte din constelatie..
la 15.03.2013, 13:57

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking