Spanac cu ou ochi

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de legume
15 Mar 2013 | 4595 vizualizari
Spanac cu ou ochi

Sau spanac cu muschi,ca a lui Popey Marinarul,pentru Olive fara muschi.... A inceput sezonul ''verziturilor'' si daca acum cand sunt crude si bune nu mancam,mai tarziu nu mai au acelasi gust,parerea mea... Pentru cei ce tin post, renunta la ou...

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 3 cepe
  • 70 g pasta tomate
  • sare
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu foarte mici, mie imi place sa simt spanacul nu sa-l fac ''pasta''.

Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu putina sare, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pasta de bulion, pe care o desfacem cu niste zeama in care am oparit spanacul, lasam sa fiarba cca 5 minute si adaugam si spanacul. Dam focul mai mic si lasam sa fiarba cca 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Pui cu mamaliguta si spanac

Postat de simona72

Pui cu mamaliguta si spanac

Intr-un castron punem sosul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, oregano si ulei de masline. Amestecam compozitia si punem pulpele spalate in sos. lasam 10-15 minute la frigider....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 13:38
Am vazut multe critici impotriva spanacului .Eu marturisesc ca imi place mult spanacul, imi plac urzicile ...
la 15.03.2013, 13:50
Eu cred ca este spanac cu ou stea
la 15.03.2013, 13:56
Mutulica,desi sunt carnivora decalarata,imi plac si verdeturile,la timpul lor.Abia astept o ciorba de loboda,rece si cu ceapa...
la 15.03.2013, 13:56
Merisor,e si normal doar face parte din constelatie..
la 15.03.2013, 13:57

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking