Spanac cu sos alb la cuptor

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
11 Mai 2013 | 10163 vizualizari
Spanac cu sos alb la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 linguri parmezan
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval ras

Sos bechamel:

  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 800 ml lapte
  • 2 linguri parmezan ras
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

Spanacul se curata, se spala bine si se opareste cu apa clocotita cateva secunde. Se scoate apoi spanacul intr-un castron cu apa foarte rece, apoi se lasa la scurs.

Se prepara sosul beschamel: se fierbe laptele. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se adauga in fir subtire laptele fierbinte si se amesteca in continuu, sa nu se faca cocoloase. Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia craticioara de pe foc, se adauga putina sare, nucsoara proaspat rasa si parmezan. Se lasa apoi sa se raceasca putin.

In alta craticioara se topesc cele 20 g unt, se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se inabusesc putin pana se inmoaie. Spanacul scurs se taie in bucati mai mari, daca frunzele sunt mai mari sau se lasa intreg daca sunt mai mici. Se adauga peste ceapa si usturoi si se caleste inca 5 minute.

Intr-un vas de iena se rastoarna spanacul, se amesteca cu restul de parmezan si sosul beschamel. Se presara deasupra cascavalul ras.

Se pune vasul in cuptor si se lasa 20 de minute, pana este inchegata compozitia si cascavalul s-a rumenit putin. Se lasa apoi putin la racit si se serveste atat cald, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos alb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Postat de Oana

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 20:47
la 11.05.2013, 20:49
Ai gatit ceva ce-mi placeee!
la 11.05.2013, 20:50
bun
la 11.05.2013, 21:08
vaaai, sunt cucerita de bunaciunea asta imi ploua in gura
la 11.05.2013, 21:09

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking