Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
6 Mai 2015 | 4289 vizualizari
Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda

Ador spanacul!! Este frunza verde pe care o mananc cu cea mai mare placere. Are o gramada de beneficii asupra sanatatii, iar specialistii ne recomanda sa o mancam de doua ori pe saptamana. Acum se gaseste din abundenta in piete, proaspat si numai bun de consumat. Azi va aduc o varianta de a gati spanacul noua pt mine. Draga de Buni ma inspirat...si promit sa fac si ciorba cu spanac:)))

Ingrediente

  • pentru mancarea din spanac:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 ceasca supa de legume
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei copt
  • 1 lingura ketchup Heinz
  • 1 legatura leurda
  • sare si piper dupa gust
  • cateva rosii cherry
  • pentru chiftele:
  • 300-400 g pulpa de porc
  • 2 cartofi
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru mancarea din spanac: spalam spanacul frunza cu frunza si-l curatam de eventualele codite. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala mare, iar cand apa fierbe adaugam spanacul. Il oparim pentru 5-10 minute. Il scurgem si-l lasam intr-o strecuratoare pana pregatim sosul.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem uleiul. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Adaugam treptat supa de legume calda si amestecam mereu in sos cu telul. Lasam sa dea in clocot si adaugam supa in functie de consitenta sosului (seamana cu un sos Bechamel). Adaugam concentratul de rosii, ketchup-ul, pasta de ardei copt, untul si amestecam cu telul. Cand sosul da in clocot adaugam spanacul oparit si taiat cu cutitul. Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam sare si piper dupa gust, leurda taiata fasii, amestecam in mancare, deasupra punem rosiile cherry taiate in jumatati si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 5-8 minute, atat cat sa se crape rosiile putin deasupra.

Pentru chiftele: Tocam carnea si o punem intr-un castron. Adaugam cartofii fierti, raciti si zdrobiti cu furculita (nu trebuie sa fie un piure). Taiem leurda in fasii subtiri si o adaugam la compozitia de chiftele. Adaugam restul de ingrediente si amestecam, de preferinta cu mana. Cu mainile umede formam chiftele pe care le prajim la foc mediu pe ambele parti, pana devin rumene. Servim mancarea de spanac calda cu chiftelute. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati

Postat de merisor67

Reteta rapida de fasole cu carnati afumati

Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de caroline

Ciuperci umplute

Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse.  Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2015, 19:41
As gusta si eu
la 06.05.2015, 19:42
Adeluta, doar atat?
la 06.05.2015, 19:43
Prezent,vreau si eu o portie...
la 06.05.2015, 19:44
Gata Cleme, pun masa
la 06.05.2015, 19:44
Nu prea mananc spanac, dar asa cu chiftelute merge de minune!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking