Ingrediente
- pentru mancarea din spanac:
- 1 kg spanac proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura rasa faina
- 1 ceasca supa de legume
- 1 lingura unt
- 1 lingura concentrat de rosii
- 1 lingura pasta de ardei copt
- 1 lingura ketchup Heinz
- 1 legatura leurda
- sare si piper dupa gust
- cateva rosii cherry
- pentru chiftele:
- 300-400 g pulpa de porc
- 2 cartofi
- 1 legatura leurda
- 1 legatura patrunjel
- 1 ou
- 1 lingura pesmet
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Pentru mancarea din spanac: spalam spanacul frunza cu frunza si-l curatam de eventualele codite. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala mare, iar cand apa fierbe adaugam spanacul. Il oparim pentru 5-10 minute. Il scurgem si-l lasam intr-o strecuratoare pana pregatim sosul.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem uleiul. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Adaugam treptat supa de legume calda si amestecam mereu in sos cu telul. Lasam sa dea in clocot si adaugam supa in functie de consitenta sosului (seamana cu un sos Bechamel). Adaugam concentratul de rosii, ketchup-ul, pasta de ardei copt, untul si amestecam cu telul. Cand sosul da in clocot adaugam spanacul oparit si taiat cu cutitul. Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam sare si piper dupa gust, leurda taiata fasii, amestecam in mancare, deasupra punem rosiile cherry taiate in jumatati si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 5-8 minute, atat cat sa se crape rosiile putin deasupra.
Pentru chiftele: Tocam carnea si o punem intr-un castron. Adaugam cartofii fierti, raciti si zdrobiti cu furculita (nu trebuie sa fie un piure). Taiem leurda in fasii subtiri si o adaugam la compozitia de chiftele. Adaugam restul de ingrediente si amestecam, de preferinta cu mana. Cu mainile umede formam chiftele pe care le prajim la foc mediu pe ambele parti, pana devin rumene. Servim mancarea de spanac calda cu chiftelute. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|