Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
6 Mai 2015 | 4304 vizualizari
Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda

Ador spanacul!! Este frunza verde pe care o mananc cu cea mai mare placere. Are o gramada de beneficii asupra sanatatii, iar specialistii ne recomanda sa o mancam de doua ori pe saptamana. Acum se gaseste din abundenta in piete, proaspat si numai bun de consumat. Azi va aduc o varianta de a gati spanacul noua pt mine. Draga de Buni ma inspirat...si promit sa fac si ciorba cu spanac:)))

Ingrediente

  • pentru mancarea din spanac:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 ceasca supa de legume
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei copt
  • 1 lingura ketchup Heinz
  • 1 legatura leurda
  • sare si piper dupa gust
  • cateva rosii cherry
  • pentru chiftele:
  • 300-400 g pulpa de porc
  • 2 cartofi
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru mancarea din spanac: spalam spanacul frunza cu frunza si-l curatam de eventualele codite. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala mare, iar cand apa fierbe adaugam spanacul. Il oparim pentru 5-10 minute. Il scurgem si-l lasam intr-o strecuratoare pana pregatim sosul.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem uleiul. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Adaugam treptat supa de legume calda si amestecam mereu in sos cu telul. Lasam sa dea in clocot si adaugam supa in functie de consitenta sosului (seamana cu un sos Bechamel). Adaugam concentratul de rosii, ketchup-ul, pasta de ardei copt, untul si amestecam cu telul. Cand sosul da in clocot adaugam spanacul oparit si taiat cu cutitul. Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam sare si piper dupa gust, leurda taiata fasii, amestecam in mancare, deasupra punem rosiile cherry taiate in jumatati si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 5-8 minute, atat cat sa se crape rosiile putin deasupra.

Pentru chiftele: Tocam carnea si o punem intr-un castron. Adaugam cartofii fierti, raciti si zdrobiti cu furculita (nu trebuie sa fie un piure). Taiem leurda in fasii subtiri si o adaugam la compozitia de chiftele. Adaugam restul de ingrediente si amestecam, de preferinta cu mana. Cu mainile umede formam chiftele pe care le prajim la foc mediu pe ambele parti, pana devin rumene. Servim mancarea de spanac calda cu chiftelute. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Postat de panacris

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei :...

Citeste continuarea

Tocanita de galbiori cu smantana

Postat de panacris

Tocanita de galbiori cu smantana

Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 06.05.2015, 19:41
As gusta si eu
la 06.05.2015, 19:42
Adeluta, doar atat?
la 06.05.2015, 19:43
Prezent,vreau si eu o portie...
la 06.05.2015, 19:44
Gata Cleme, pun masa
la 06.05.2015, 19:44
Nu prea mananc spanac, dar asa cu chiftelute merge de minune!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking