Spanac de post cu piure si jumarele din soia

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
17 Noi 2015 | 3664 vizualizari
Spanac de post cu piure si jumarele din soia

O mancare de post rapida!

Ingrediente

  • cca. 500 gr spanac
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pata de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri amidon
  • 150 gr. bucati de soia
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • putin cimbru uscat
  • 2-3 linguri ulei
  • 800 gr. cartofi sare dupa gust
  • 1/4 pachet margarina

Mod de preparare

Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa.

Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul.

Turnam apa in care am fiert spanacul, cca 250-300ml.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la fiert pana se leaga sosul.

Adaugam pasta de tomate, asezonam cu sare si piper si oprim focul.

Bucatelele de soia se fierb in cca 300 ml apa, adaugam 1 lingurita de vegeta.

Se scurge soia, punem intr-o craticioara 2-3 linguri de ulei, adaugam soia si o lasam la foc iute pana se rumenesc bucatelele de soia si capata aspect de rumen.

Oprim focul si presaram putin cimbru uscat.

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cartofi.

Scurgem apa intr-o cana, apoi adaugam peste cartofii fierbinti margarina, mixam si adaugam apa de pe cartofi pana obtinem un piure spumos.

Servim sosul de spanac cu jumarele de soia si piure de post.

Delicioasa mancarica...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac de post cu piure si jumarele din soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hummus de fasole

Postat de katty

Hummus de fasole

Daca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem...

Citeste continuarea

Mancarica rapida cu mazare, morcovi si cumin

Postat de Lia1

Mancarica rapida cu mazare, morcovi si cumin

3 bucati morcov se taie rondele si se pun deoparte la indemana. Se toaca 1 ceapa rosie. Se pun 2-3 linguri de ulei la incins intr-o tigaie mare. Dupa ce acesta s-a incins se adauga 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2015, 19:42
Mie dor de o mancare cu soia
la 17.11.2015, 19:44
Sincer iti zic, spanacul nu este preferatul meu, dar reteta ta este una de succes pentru cei care tin post si se impaca bine cu spanacul. Bravo!
la 17.11.2015, 20:33
O bunătate!
la 17.11.2015, 20:39
yamii ce imi placee
la 17.11.2015, 20:41
Nu stiu de ce nu ma prea impac cu soia dar arata bine mancarea ta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking