Spanac de post cu piure si jumarele din soia

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
17 Noi 2015 | 3650 vizualizari
Spanac de post cu piure si jumarele din soia

O mancare de post rapida!

Ingrediente

  • cca. 500 gr spanac
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pata de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri amidon
  • 150 gr. bucati de soia
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • putin cimbru uscat
  • 2-3 linguri ulei
  • 800 gr. cartofi sare dupa gust
  • 1/4 pachet margarina

Mod de preparare

Spanacul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa.

Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Calim ceapa in ulei, 2-3 minute, apoi adaugam amidonul.

Turnam apa in care am fiert spanacul, cca 250-300ml.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la fiert pana se leaga sosul.

Adaugam pasta de tomate, asezonam cu sare si piper si oprim focul.

Bucatelele de soia se fierb in cca 300 ml apa, adaugam 1 lingurita de vegeta.

Se scurge soia, punem intr-o craticioara 2-3 linguri de ulei, adaugam soia si o lasam la foc iute pana se rumenesc bucatelele de soia si capata aspect de rumen.

Oprim focul si presaram putin cimbru uscat.

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cartofi.

Scurgem apa intr-o cana, apoi adaugam peste cartofii fierbinti margarina, mixam si adaugam apa de pe cartofi pana obtinem un piure spumos.

Servim sosul de spanac cu jumarele de soia si piure de post.

Delicioasa mancarica...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac de post cu piure si jumarele din soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de hribi cu legume

Postat de rocsi_1612

Tocanita de hribi cu legume

Curatam hribii si ii spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o...

Citeste continuarea

Chiftelute de post, din naut si legume

Postat de privatelaura

Chiftelute de post, din naut si legume

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2015, 19:42
Mie dor de o mancare cu soia
la 17.11.2015, 19:44
Sincer iti zic, spanacul nu este preferatul meu, dar reteta ta este una de succes pentru cei care tin post si se impaca bine cu spanacul. Bravo!
la 17.11.2015, 20:33
O bunătate!
la 17.11.2015, 20:39
yamii ce imi placee
la 17.11.2015, 20:41
Nu stiu de ce nu ma prea impac cu soia dar arata bine mancarea ta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking