Sparanghel cu bacon si cartofi wedges

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
29 Mai 2020 | 1966 vizualizari
Sparanghel cu bacon si cartofi wedges

 Știi că sunt sinceră și urmează să-ți spun lucrurile exact pe nume: nu suntem obișnuiți cu mâncare așa, pe lejereală cumva. Adică noi suntem cu mâncarea consistentă și cu ridicatul de la masă doar cu ajutorul unui excavator sau ceva. GLUMESC! Am exagerat puțin, dar îți spun sincer că atunci când am pus pe masă sparanghelul cu bacon și cartofii wedges, ne-am gândit să scoatem și pâinea și poate și ceva murături, că parcă n-ar ține de foame altfel. Le-am pregătit pe masă și am uitat complet de ele. Mă crezi? Am uitat și de pâine și de murături, am mâncat doar ce am scos din cuptor, fără tavă, desigur, ha! Baconul rumenit în jurul sparanghelului și cartofii crocanți sunt o nebunie și chiar reprezintă o masă sățioasă și absolut delicioasă. N-aș fi crezut nici eu... încearcă și tu și spune-mi dacă vorbesc aiurea!

Ingrediente

  • cateva fire sparanghel
  • bacon feliat
  • cremă de brânză
  • 5 cartofi mai mari
  • sare, piper, ceapă granulată, cimbru, boia, condimente pentru cartofi
  • 3 linguri ulei
  • mozzarella

Mod de preparare

    Într-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute.

    Îl scoatem din apa fiartă și îl punem direct în apă rece, să oprească fierberea lui.Îl strecurăm de apa rece și îl învelim în felii de bacon unse cu cremă de brânză. Lăsăm sparanghelul la cuptor pentru 10-12 minute.

  Spălăm bine cartofii, pentru că urmează să-i gătim în coajă. Tăiem cartofii în două și apoi fiecare jumătate în alte 2-3 felii mari. Amestecăm cartofii cu condimentele și uleiul și îi așezăm în tavă cu coaja pe hârtia de copt neunsă. Lăsăm cartofii la cuptor pentru 30 de minute.Scoatem cartofii și punem felii de mozzarella, apoi îi mai lăsăm la cuptor până când se topește mozzarella. Îmi place să îi las până când brânza pătrunde în cartofi.Servim sparanghelul și cartofii imediat și crede-mă că nu mai ai nevoie de altceva!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu bacon si cartofi wedges" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Friptura din carne de strut

Postat de panacris

Friptura din carne de strut

Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează. Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se...

Citeste continuarea

Creier pane

Postat de gurita_ta2005

Creier pane

Creierul se curata de pielite si se spala bine. Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2020, 19:09
la 29.05.2020, 19:46
Yummy, bun, bun!
la 29.05.2020, 20:30
Azi sunt la dieta, vreau doar cartofi..
la 29.05.2020, 20:50
la 29.05.2020, 21:19

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking