Sparanghel cu bacon si cartofi wedges

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
29 Mai 2020 | 1953 vizualizari
Sparanghel cu bacon si cartofi wedges

 Știi că sunt sinceră și urmează să-ți spun lucrurile exact pe nume: nu suntem obișnuiți cu mâncare așa, pe lejereală cumva. Adică noi suntem cu mâncarea consistentă și cu ridicatul de la masă doar cu ajutorul unui excavator sau ceva. GLUMESC! Am exagerat puțin, dar îți spun sincer că atunci când am pus pe masă sparanghelul cu bacon și cartofii wedges, ne-am gândit să scoatem și pâinea și poate și ceva murături, că parcă n-ar ține de foame altfel. Le-am pregătit pe masă și am uitat complet de ele. Mă crezi? Am uitat și de pâine și de murături, am mâncat doar ce am scos din cuptor, fără tavă, desigur, ha! Baconul rumenit în jurul sparanghelului și cartofii crocanți sunt o nebunie și chiar reprezintă o masă sățioasă și absolut delicioasă. N-aș fi crezut nici eu... încearcă și tu și spune-mi dacă vorbesc aiurea!

Ingrediente

  • cateva fire sparanghel
  • bacon feliat
  • cremă de brânză
  • 5 cartofi mai mari
  • sare, piper, ceapă granulată, cimbru, boia, condimente pentru cartofi
  • 3 linguri ulei
  • mozzarella

Mod de preparare

    Într-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute.

    Îl scoatem din apa fiartă și îl punem direct în apă rece, să oprească fierberea lui.Îl strecurăm de apa rece și îl învelim în felii de bacon unse cu cremă de brânză. Lăsăm sparanghelul la cuptor pentru 10-12 minute.

  Spălăm bine cartofii, pentru că urmează să-i gătim în coajă. Tăiem cartofii în două și apoi fiecare jumătate în alte 2-3 felii mari. Amestecăm cartofii cu condimentele și uleiul și îi așezăm în tavă cu coaja pe hârtia de copt neunsă. Lăsăm cartofii la cuptor pentru 30 de minute.Scoatem cartofii și punem felii de mozzarella, apoi îi mai lăsăm la cuptor până când se topește mozzarella. Îmi place să îi las până când brânza pătrunde în cartofi.Servim sparanghelul și cartofii imediat și crede-mă că nu mai ai nevoie de altceva!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu bacon si cartofi wedges" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tochitura cu mamaliga

Postat de licurici_lra

Tochitura cu mamaliga

Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de...

Citeste continuarea

Praz umplut cu carne

Postat de gospodariu

Praz umplut cu carne

Pentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi.    Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2020, 19:09
la 29.05.2020, 19:46
Yummy, bun, bun!
la 29.05.2020, 20:30
Azi sunt la dieta, vreau doar cartofi..
la 29.05.2020, 20:50
la 29.05.2020, 21:19

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking