Spata de porc coapta la multicooker

Postat de katty in Porc
31 Aug 2017 | 3488 vizualizari
Spata de porc coapta la multicooker

Cand am vazut cele 2 retete https://www.bucataras.ro/retete/spata-de-porc-prajita-la-multicooker-75017.html si https://www.bucataras.ro/retete/spata-de-porc-in-sos-74221.html  m-am gandit imediat la o bucata de spata moale, care se topeste in gura, inabusita intr-un sos delicios de rosii, asa ca am trecut la treaba. Am adaugat si un  morcov, asa ca in reteta Roxanei, pentru un plus de dulceata, insa l-am taiat mai subtire, un ardei kapia si o mana de masline si am renuntat la mustar, dar inainte am fragezit carnea cu putin vin.

Ingrediente

  • o bucata de spata(1kg)
  • 150 ml vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • o mana de masline kalamata
  • 200 ml sos de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Taiem spata in bucati potrivite. Curatam morcovul si il taiem rondele cat mai subtiri.

Asezam carnea intr-un vas, punem morcovii, vinul, cimbru si foile de dafin si le lasam asa macar o ora. Punem carnea impreuna cu vinul si condimentele in  vasul de la Multicooker, il setam la modul Bake,180 de grade, timp de 60 de minute. Daca este nevoie puteti adauga si putina apa calda.

Dupa 30 de minute, punem si ardeiul kapia taiat cubulete . Inainte cu 10 minute de a fi gata punem sosul de rosii, sare, piper,maslinele, iar la sfarsit usturoiul. Servim cu patrunjel verde presarat deasupra langa o portie de cartofi sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc coapta la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fasole cu ciolan 2

Postat de gurita_ta2005

Fasole cu ciolan 2

Fasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul. Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat...

Citeste continuarea

Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci

Postat de farfuriavesela

Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci

Cotletele de porc se spala si se bat cu un ciocan de snitele pentru a avea o suprafata cat mai intinsa si se condimenteaza. Ciupercile se spala si se taie cubulete, dupa care se pun intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2017, 12:39
Pffffff......ce poftă mi-ai făcut! E grozav de bunăăăăăă!
la 31.08.2017, 12:57
la 31.08.2017, 13:27
Bună mâncărică!
la 31.08.2017, 14:15
ce buna trebuie sa fi fost
la 31.08.2017, 14:23
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking