Ingrediente
- 2 vinete mari
- 1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g )
- 2 ardei galbeni
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă
- 500 g cârnaţ picant
- 100 ml vin alb sec
- 60 - 80 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă oregano
- 1 crenguţă de cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se taie felii de aproximativ 1 cm.. Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs; ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt.
Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (câte 1/2 linguriţă pentru fiecare tură, nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras).
Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi.
În tigaia în care am prăjit vinetele se pun 3 linguri de ulei şi prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imaginea de jos), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii apoi se pun cârnaţii prăjiţi.
Vasul se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt 30-35 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spetzofai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|