Spetzofai

Postat de adriana65 in Mancaruri de legume
27 Sep 2013 | 5795 vizualizari
Spetzofai

Spetzofai este o mâncare tipică regiunii Pelion din însorita Grecie. În Grecia există mai multe variante a acestui preparat, în unele regiuni spetzofai pregătindu-se numai cu ardei şi cârnaţi picanţi sau diferite mezeluri picante, dar cea din Pelion conţine, pe lângă ardei şi cârnaţi picanţi, vinete.

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  •  1 cutie roşii cubuleţe în bulion (cutie de 400 g )
  •  2 ardei galbeni
  •  1 ardei roşu
  •  1 ceapă
  •  500 g cârnaţ picant
  •  100 ml vin alb sec
  •  60 - 80 ml ulei de măsline
  •  1 linguriţă oregano
  •  1 crenguţă de cimbru verde
  • sare
  • piper


Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se taie felii de aproximativ 1 cm.. Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs; ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt.

Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (câte 1/2 linguriţă pentru fiecare tură, nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras). 

Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi.

În tigaia în care am prăjit vinetele se pun  3 linguri de ulei şi prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi  vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imaginea de jos), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii  apoi se pun cârnaţii prăjiţi.

Vasul se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt  30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spetzofai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu crema de oua

Postat de caroline

Rosii umplute cu crema de oua

Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte.  Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam...

Citeste continuarea

Drob de post/vegetarian

Postat de GatesteUsor

Drob de post/vegetarian

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2013, 20:17
foarte bun
la 27.09.2013, 20:47
bun bun
la 27.09.2013, 21:04
la 27.09.2013, 21:07
la 27.09.2013, 21:15

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking