Spirala cu ricotta si branza de vaci

Postat de postavaru in Dulciuri
25 Mar 2013 | 2897 vizualizari
Spirala cu ricotta si branza de vaci

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250 g ricotta
  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 1 mana de stafide
  • unt (pentru uns foile)

Mod de preparare

Pentru umplutura mixam bine branza de vaci cu ricotta si smantana. Adaugam zaharul, vanilia si ouale. La final adaugam stafidele si amestecam.

Dezghetam foile de placinta. Intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit. Asezam a doua foaia pe care o ungem cu unt si acoperim cu cea de-a treia foaie. Punem umplutura pe latura lunga si rulam. Ruloul astfel format il invartim in forma de spirala si il asezam in mijlocul tavii unse cu unt. La fel procedam si cu urmatoarele foi pe care o sa le asezam in continuarea spiralei, pana epuizam foile si umplutura.

Ungem suprafata placintei cu unt topit si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra. Scoatem placinta din cuptor si cat este fierbinte o ungem cu unt apoi o lasam sa stea 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu ricotta si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini Tarte cu ganache de ciocolata

Postat de AlexTeacher

Mini Tarte cu ganache de ciocolata

Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender; Amestecati biscuitii cu scortisoara; Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i...

Citeste continuarea

Desert chocolate crinkles

Postat de oanapl

Desert chocolate crinkles

Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 20:43
O bunătate de spirală!
la 25.03.2013, 20:44
hmmm ce bun
la 25.03.2013, 20:49
Moaaaaa, ce bine arata!
Imi dai mie si portia care ar reveni Timei?
la 25.03.2013, 20:49
Ce bunatate ai facut!!!
la 25.03.2013, 20:53
Multumesc Cris

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking